‘Hofjes van Dronen’ verrijkt Bodegraven

‘Hofjes van Dronen’ verrijkt Bodegraven

Een nieuwe fase breekt aan voor Bodegraven! Regiodirecteur Stefan Boere van Janssen de Jong Projectontwikkeling BV en directeur Arjan de Vries van Slokker Vastgoed BV hebben met wethouder Dirk-Jan Knol, een overeenkomst gesloten  om de plannen voor de ‘Hofjes van Dronen’ verder uit te gaan werken.

 

Van fabrieken naar fijne huizen

De locatie voor het plan in de Dronenhoek is nu nog een industriegebied. De voormalige fabriekspanden van de Eminentfabriek, de fabriekshal Slokker en uiteindelijk ook van de koekjesfabriek Van Welzen worden gesloopt en vervangen door woningen. Hiermee verdwijnt de industrie uit de buurt en ontstaat er dicht bij het station een bruisende woonwijk met uiteenlopende woningen. Een flink deel wordt gebouwd voor één- en tweepersoonshuishoudens, zoals jongeren, starters en senioren. Het gaat dan vooral om sociale huurwoningen, koopappartementen en eengezinswoningen.

 

De twee ontwikkelaars werken elk aan hun eigen deel van het project. Samen bouwen zij ongeveer 212 woningen. Voor de plek waar eerst een koekjesfabriek stond wordt nog bekeken of dit deel in de toekomst ontwikkeld kan worden."

 

Toekomstperspectief

Regiodirecteur Stefan Boere van Janssen de Jong Projectontwikkeling voegt toe: "We zijn blij dat we samen met Slokker en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk deze mijlpaal hebben bereikt! Samen zetten we nu vol energie de volgende stappen in de ontwikkeling van een schitterende wijk. Een ‘gelukkige leefwereld’ in een buurt die klaar is voor de uitdagingen van morgen.”

 

Natuurlijk vooruitstrevend

‘Hofjes van Dronen’ is ontworpen met het oog op duurzaamheid, wat zich niet alleen uit in de bouwmethoden, maar ook in de aandacht voor groene ruimtes en de integratie met de bestaande stedelijke structuur van Bodegraven. Dit maakt het project niet alleen aantrekkelijk voor bewoners maar draagt ook bij aan een gezondere, meer verbonden en gelukkig buurt.

 

De weg vooruit

Voordat de eerste steen gelegd kan worden, doorlopen we een reeks stappen die nodig zijn om alles goed te regelen met de gemeente. Deze stappen beginnen eind 2024 en zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt. Als deze voorbereidingen goed gaan, verwachten we dat de verkoop van de woningen eind 2025/begin 2026 kan beginnen!