De ideale ligging van Hofjes van Dronen

De ideale ligging van Hofjes van Dronen

Werk je buiten Bodegraven? Het treinstation Bodegraven ligt om de hoek. Zo ben je bijvoorbeeld binnen 20 minuten in Utrecht en kun je binnen 22 minuten in Leiden zijn.

Aan de westzijde van het plangebied ligt een natuurgebied met diverse recreatieve wandel- en fietsroutes, die je via de tunnel onder de N11 kunt bereiken. Zo kun je elke dag van de omgeving genieten!

Voor je dagelijkse boodschappen liggen er op circa 10 minuten lopen diverse winkels, waaronder twee supermarkten, en eetgelegenheden, om te kunnen genieten van al het goede dat Bodegraven te bieden heeft

Een perfecte plek om op te groeien

Een perfecte plek om op te groeien

De Hofjes van Dronen is een fijne plek om op te groeien. Kinderboerderij en speelpark De oude Zustertuinen liggen op ongeveer 8 minuten lopen van het plangebied. Leuk voor je kinderen om met verschillende dieren in aanraking te komen. Ook kunnen ze hier met vriendjes volop spelen.

En houden uw kinderen van sporten? Langs de Kievitsheuvel en Groene Zoom – op 6 minuten fietsen- zitten diverse sportverenigingen. Daarnaast zijn er op loopafstand twee basisscholen aanwezig en er is een kinderopvang in de buurt.

Historie

Historie

Bodegraven is ontstaan langs de Oude Rijn, waar het Romeinse Rijk forten gingen bouwen om de verdedigingslinie langs de grens “Romeinse Limes” te versterken. Het grensfort was niet ver gelegen van de Veenrivier, de Oude Bodegrave, een aftakking van de Oude Rijn. Na het vertrek van de Romeinen heeft het ongeveer 750 jaar geduurd voordat er weer langs de Rijn werd gevestigd.

De heer Bodo, een getrouwe van de koning Karel de Grote, begon op de plaats waar het Romeinse Fort had gelegen een hof aan te leggen. Er ontstonden akkers en weilanden rondom het oude fort. De weilanden en akkers op de droge gronden kregen de naam Dronen en de gronden in het veengebied kreeg de naam Vrone Maden. De wijk Dronenwijk waar het plan is gelegen is vernoemd naar deze oude historie.

Door de uitbreidingen van de stad, de komst van de Rijksweg N11 en de spoorlijn is er veel veranderd in Bodegraven. Veenrivier, de Oude Bodegrave, is niet meer als watergang te herkennen; daar ligt nu de Oude Bodegraafseweg. Deze is ter hoogte van de woningen nog wel herkenbaar als een historisch lint.